Pozvani na Državno natjecanje, rezultati HJMO-a i HMOK-a!

Poštovani učenici, mentori i roditelji!

Nakon velikog pritiska roditelja iz cijele Hrvatske ipak će se održati Državno natjecanje iz matematike, ali lokalno, tj. po školama. Nakon toga skenirani materijali ići će u Zagreb na ispravak. Ova godina bila je izrazito uspješna za Centar izvrsnosti. Čak 36 polaznika Centra izvrsnosti iz naše županije (29), Međimurske (6) i Krapinsko- Zagorske (1) pozvano je na Državno natjecanje. Iz naše županije pozvano je još dvoje učenika koji nisu polaznici Centra izvrsnosti. Do sada najbolji rezultat bio je 26 iz Županije i 28 iz Centra izvrsnosti.

Popis pozvanih:

Osim toga nastavno na prethodnu objavu završena su natjecanja za HMO, HJMO i HMOK. I tu smo ostvarili lijepe rezultate. Ema Kolmanić, 8.r VI. osnovne škole trebala je predstavljati našu zemlju na juniorskoj olimpijadi, ali je olimpijada zbog covida otkazana. Martinu Josipu Kocijanu za par bodova promakao je plasman na IMO. Ida Kolmanić postala je član ekipe za Cyberspace Mathematical Competition. To je novo natjecanje u kojem sudjeluje ekipa od 8 članova. Šestoro su članovi olimpijske ekipe (IMO) i još dvije djevojke. Na HMOK-u (Hrvatska matematička olimpijada za kadete) polaznici Centra izvrsnosti postigli su lijepe rezultate:U 6. r Mila Maretić iz VI. osnovne škole osvojila je 2. mjesto, a Lea Spevan iz škole Vinica osvojila je 8. mjesto u konkurenciji 29 učenika. 4. razred osnovne škole – među 11 najboljih je troje naših učenika. Luka Krampač iz I. osnovne škole osvojio je 3. nagradu, 7. je bio Jakov Krbot iz OŠ Novi Marof i 9. Mateo Foder iz OŠ I.K. Sakcinskog, Ivanec, a u 5. razredu među prvih deset je jedna naša učenica. Važno je naglasiti da su zadatci na HMOK-u značajno iznad razine Državnog natjecanja.

Uvijek naglašavam da su ovi uspjesi nastali sinergijom rada učenika, njihovih nastavnika iz razreda te mentora Centra izvrsnosti, ali bez podrške roditelja i naše županije teško bi to postigli.

B. Topić