Imamo četvero olimpijaca

Poštovan(e)i,
fantastične vijesti stigle su sinoć iz Zagreba nakon održane Hrvatske juniorske matematičke olimpijade na kojoj je sudjelovalo pet polaznika Centra izvrsnosti za matematiku. Naša nevjerojatna četvorka osmaša s Državnog natjecanja Matej Križanić, Ena Novak, Ivan Katalenić i Lovro Kličković ”rasturila” je i olimpijske zadatke i suvereno izborila mjesto u ekipi Republike Hrvatske za Juniorsku Balkansku matematičku olimpijadu koja će se održati u Antalyi (Turska) od 25.06. – 30.06.2024. Ena i Lovro su i lani kao sedmaši bili na olimpijadi u Tirani, a Ena je osvojila brončanu medalju.
Naš sedmaš Mislav Vizjak skupljao je iskustvo kao što su to lani radili Matej i Ivan.
Osim naše četvorke mjesto u ekipi izborili su Filip Šuškavčević (7. razred) iz Samobora i Max Barbarić (8. razred) iz Omiša. Velika čestitka Mateju, Eni, Ivanu i Lovri , njihovim obiteljima te mentoru Dariu Maltarskom koji je u prvoj godini rada napravio nevjerojatan rezultat vodeći redovnu nastavu u Centru izvrsnosti te usporedno ”olimpijsku grupu” za osnovce.
Olimpijska grupa za osnovce pokazala se kao jako dobar iskorak u radu Centra izvrsnosti jer te izuzetne učenike vodi i izuzetan mentor.
Kao i uvijek ne mogu ne pohvaliti našu Županiju Varaždinsku koja već 17 godina daje maksimalnu podršku radu Centra izvrsnosti za matematiku.
U nastavku pogledajte sliku ekipe Hrvatske i naših petero natjecatelja.

B. Topić (više nego ponosan voditelj Centra izvrsnosti)