Danas je naša fešta

Poštovan(e)i,

na danas završenim kvalifikacijama za Međunarodnu matematičku olimpijadu dvoje polaznika našeg Centra u okviru ”olimpijske grupe” izborilo je plasman u ekipu Hrvatske i sudjelovat će na IMO 2023. od 2. do 13. srpnja 2023. (Chiba, Japan).

Veeelika čestitka Emanuelu Tukaču iz 1. gimnazije Varaždin i Stelli Čolo iz Gimnazije Franje Petrića iz Zadra. Naravno i njihovim obiteljima te svim mentorima koji s s njima radili tijekom godina. Posebno prof. Ratku Višaku koji zadnje dvije godine vodio našu olimpijsku grupu.

Ostali članovi naše ekipe su Namik Agić, Janko Bušelić i Lara Semeš iz XV. gimnazije Zagreb te Lovre Pazinović iz III. gimnazije iz Splita. Svima uz čestitku želimo puno uspjeha u Japanu. Evo i slike naše ekipe:

Usporedno s kvalifikacijama za IMO bile su i kvalifikacije za MEMO na kojima su sudjelovale Mila Maretić i Petra Grubišić. Uz solidan rezultat nisu uspjele, ali pred njima su još mnoga natjecanja.

Kao i uvijek na smijem i ne mogu ne pohvaliti našu Županiju Varaždinsku koja već 16 godina daje maksimalnu podršku radu Centra izvrsnosti za matematiku kao i svim ostalim Centrima osnovanim tijekom godina.

B. Topić