Stella i Emanuel na MEMO-u

Poštovan(e)i,
evo novosti nakon održane Hrvatske matematičke olimpijade (HMO).
Na HMO je sudjelovalo petoro učenika koji su se pripremali u našoj ”olimpijskoj grupi”. Nakon održana tri kruga sa po četiri zadatka
Stella Čolo i Emanuel Tukač članovi su ekipe za MEMO (Srednjeeuropska matematička olimpijada). Emanuel je imao isti broj bodova kao i 6. član ekipe za Međunarodnu matematičku olimpijadu (IMO), ali je zbog
dodatnog kriterija ipak završio na MEMO. Stelli su nedostajala dva boda za IMO.
Budući su oboje završili 3. razred pred njima je prilika da sljedeće godine odu na IMO. Čestitamo i želimo puno uspjeha na MEMO-u koji će se održati od 25.08. do 31.08.2022. u Bernu u Švicarskoj.
Moram napomenuti da je i Barbari Kelava za jedan bod izmakao MEMO, ali ona je završila 2. razred i bit će još puno prilika za MEMO i IMO. Sudjelovali su od ”naših iz Centra” još Petra Grubišić i Marko Hrenić.
Ukupno je HMO pisalo 27 učenika od kojih je 5 naših.
Čestitke zaslužuju i njihovi mentori u školama i Centru izvrsnosti, a posebno bih iz Centra izvrsnosti istakao Ratka Višaka koji je radio s ”olimpijskom grupom”.

Uvijek naglašavam da bez podrške Županije Varaždinske i obitelji učenika ne bi mogli ostvarivati ovako lijepe rezultate.
B. Topić