Završio 2.HMOK

Poštovan(e)i učenic(e)i, roditelji i mentori(ce)!
Jučer su objavljeni konačni rezultati 2.HMOK-a.
Zadovoljstvo mi je čestitati Mateu i Gabrielu na osvojenoj drugoj nagradi,
a Luki, Petru, Jeleni i Nini na plasmanu među 10 najboljih u svojoj kategoriji. Čestitke zaslužuju i Jakov i Zlatka kojima je nedostajao bod da uđu u to odabrano društvo.
Još jednom čestitam i svima koji su sudjelovali u 2. krugu HMOK-a. Svi ste vi među 30 najboljih u Republici Hrvatskoj, a zadatci koje ste rješavali bili su lijepi i izazovni. Vjerujem da će ovo natjecanje sve vas motivirati da još više radite tu prelijepu matematiku jer iako ste već puno znali sad ste mogli vidjeti da ima i težeg i izazovnijeg od onoga što ste već rješavali.
Učenici 4. i 5. razreda skupljali su iskustvo za sljedeći HMOK, a pred šestašima je 7. razred i najbolje od njih osim državnog natjecanja čeka i HJMO (Hrvatska juniorska matematička olimpijada).
Još jednom zahvaljujem i vašim obiteljima, mentori(ca)ma iz škola i Centra izvrsnosti te našoj Varaždinskoj županiji koja izuzetno puno ulaže u rad našeg Centra izvrsnosti.
Pozivam sve vas da se sljedeće godine uključite u rad Centra izvrsnosti iz matematike i tako uz rad u vašim školama još više uvećate vaše znanje i snalaženje u matematičkim izazovima.
Među 12 najboljih po rezultatu u 5. i 6. razredu su po troje iz Centra izvrsnosti ili 25%, a znamo da je udio naše županije u stanovništvu Hrvatske oko 4%.
Hvala još jednom svim natjecateljima što ste uspješno predstavljali Centar i županiju.
B. Topić
P.S. Nakon svih napora i zadovoljstva u rješavanju matematičkih zadataka želim vam dugačak i lijep odmor, a onda u jesen krećemo u nove matematičke pobjede.